Yesterday’s ride

2016-11-03 13:36:39 Allmänt, Dagens ridpass (Inga kommentarer)

Kall jäkla kväll, är väl en kort och enkel förklaring av gårdagens lilla pass med Mingis! Alltså, den här kylan är inte rolig. Vi har inte ens gått under 0-gradigt på dagtid och jag fryser redan ihjäl. Sinnes… I den vägen saknar jag inte att ha häst mitt i vintern, den saken är klar.

image-7

Någon som inte klagade på vädret eller temperaturen var i alla fall den här krabaten, som säkerligen var lika glad som mig över att se varandra igen! (I wish, haha.) I och med att Mingmang som jag tidigare nämn råkat ut för en skada, en kick i hagen från en annan häst, så är han under igångsättning och en ganska lång sådan. Hellre skynda långsamt än att skynda fort, så att säga. (Fråga inte efter logiken på det där, det lät bra i alla fall.)

Jag tog mig ganska lång tid i stallet med att borsta och pyssla, vilket uppskattades sisådär. Det var ganska mycket energi i kroppen på den här pojken, så att stå allt för länge fast och bara pillas på var kanske inte det allra roligaste trots allt. Åtminstone kunde han inte riktigt erkänna det. När vi äntligen var klara med allt duttelidutt promenerade vi in till ridhuset. Där påbörjades en lång och för mig, kall framkrittning. Jag har alltid varit personen som varit extremt noggrann vid framskrittning av mina hästar – minst 10 minuter gärna mer. Och efter det kör jag alltid lång och låg jogging för att få bästa uppvärmning utan slitage på hästen. Det är min tanke om en god uppvärmning. Hur som helst, eftersom att vi har en skada att tänka på i bakhuvudet också så skrittade jag fram ungefär 20 minuter, och påbörjade därefter lite lugn trav. Lugnt var ett ord som inte riktigt Ming tyckte borde följas, han ville mer än gärna explodera iväg i sin MSV:A-trav som Linda så gott arbetat med innan skadan kom på. När vi väl kom överens om att vi skulle köra det lite sansat istället, så blev det bättre. Nog för att det blev lite starka tag från Ming’s sida några gånger, framförallt nu när jag inte har kanske den starkaste bålen och stabiliten att just hålla mig kvar hundraprocentigt i rätt position, men det var helt klart godkänt.

Galopparbetet var kanske det jobbigaste för Ming eftersom att han startade bara någon vecka sedan med det. Det kändes att det var relativt tungt och inte helt fast, men absolut okej. Han var lättsam åtminstone och det glädjer mig. En häst som honom kan bli stor och stark, men han lyssnar otroligt bra på vikten (inte alla gånger men) och det är så det skall vara.

Jag körde lite små öppnor och slutor bara för att få honom lätt för båda skänklar och framförallt för att spåra jämt. Han är lite ormig av sig, har alltid varit, och då krävs det att få bakdelen (och framdelen för den delen också) på plats. Detta tycker jag man bäst justerar genom att bara tänka lite enkel öppna mestadels, både vanlig eller förvänd. Några korta små uppsamlingar i trav och galopp gjorde jag också, och många halter i skrittarbetet. Mer vågade jag inte köra på, eftersom att det är svårt för mig att veta exakt hur hårt han har gått innan. Men hellre lite för mjukt nu än för mycket på en gång. Vi nöjde oss efter ett tag och skrittade av lika länge som vi skrittat fram. Härliga Mingmang, man blir glad bara man ser på den där kramgoa björnen!

image-10

image-5

image-9

image-1

Skriv en kommentarHej!

Välkommen till en av Sveriges fd största hästbloggar som drivs av mig, Sofia Genne. 23 årig tjej med rötter från Kosovo, född och uppvuxen i Sverige men som tillbringar mestadels av åren utomlands. Bland annat Turkiet där min pojkvän bor.

Som du kanske förstått så är jag en hästtjej från rötterna, och har ägt 4 ponnyer genom åren. Tävlat ponnydressyr på nationell/elitnivå med D-ponnyn Mahjong. Startat hoppning upp till och med LA ponny 110 häst. Jag fick under slutet av 2011 och hela 2012 rida och tävla Ming Mang R, en storhäst f. 05. Vi klickade fort och tog oss från LA-nivå till vinst i MSV:B 2 under några fantastiska månader.

KONTAKTA MIG?
[email protected]Senaste

Kategorier

Arkiv

Follow on Bloglovin Bloggparaden blogglista.se