Another day at the stable

2016-11-07 15:42:14 Allmänt, Bilder, Dagens ridpass (2 kommentarer)

m36

Igår var jag uppe på hästryggen igen, för andra gången sedan nästan ett halvår tillbaka. Det är ganska mycket att tänka på och kombinera när man varit borta i så långa perioder som jag är varje gång, just tekniskt sätt. Sen att kroppen inte är stark nog heller att hålla sig perfekt. Ming är så glad över att få jobba, framförallt när han ganska nyligen fått starta galopparbetet igen och ligger därför på som en riktig Ferrari. Detta i sin tur gör att han ena stunden vill korta upp sig helt extremt mycket på ett och samma ställe och gärna krulla ihop huvudet något extremt, liksom han andra sekunden istället vill skjuta iväg framlänges och dra med hela mig ner med en lång hals. Då blir han helt plötsligt jättestark och tar tag, och jag hinner knappt att sitta tillbaka innan jag flyger fram. Jag gör mitt bästa för att sitta tillbaka och istället rida fram honom mellan ben till skänkel ännu mer, vilket fungerar, bara den att då är han blixtsnabb på att ena stunden bli helt perfekt på handen, medans han 5 sekunder senare ska ut och slira igen och släppa stödet, kröka för mycket på nacken och sedan göra detsamma igen. Sådär hållet det på, visst nog är han inte stark nog att orka med korrekt form och bäring nu direkt, men oj vad han får mig att kämpa!

Det är åminstone tacksamt att ha en sån glad arbetsam häst, även om han vill lite för mycket ibland. För att få ordning på alla ben och en väldigt slingrig kropp med en ännu slingrigare mun så jobbar jag jättemycket med min egna position i sadeln, framförallt händer, ben & såklart upprätthållen i ryggen. Med Mingmang jobbar jag öppnor och slutor i mindre format för att få honom rakriktad. Vi jobbar ännu inte på volt speciellt mycket, utan bara några få stora volter, vilket är nästan bra på ett sätt. Då MÅSTE vi rida på raka linjer och MÅSTE hitta rakställning och spårning. Det är klart att det är jobbigt och tungt för både mig och Mingmang när ingen av oss har varit speciellt igång det senaste halvåret (eller ja, jag har ju inte varit igång sen jag minns inte när…) men vi gör vårat bästa och framförallt, vi har det kul.

Här bjuder vi på bilder på en något mindre Sofia än tidigare (tack gode gud för det, haha) och en något mindre Mingmang men ändå relativt in i kroppen med tanke på den långa vilan!m1 m2 m32 m5 m7 m28m27 m34m25m31

2 kommentarer till “Another day at the stable”

  • Bobo november 7th, 2016 18:46

    kediii

  • Sofia november 7th, 2016 18:56

    Sen kimsin ve ne napyiorsun amk??? Hahah 😉

Skriv en kommentarHej!

Välkommen till en av Sveriges fd största hästbloggar som drivs av mig, Sofia Genne. 23 årig tjej med rötter från Kosovo, född och uppvuxen i Sverige men som tillbringar mestadels av åren utomlands. Bland annat Turkiet där min pojkvän bor.

Som du kanske förstått så är jag en hästtjej från rötterna, och har ägt 4 ponnyer genom åren. Tävlat ponnydressyr på nationell/elitnivå med D-ponnyn Mahjong. Startat hoppning upp till och med LA ponny 110 häst. Jag fick under slutet av 2011 och hela 2012 rida och tävla Ming Mang R, en storhäst f. 05. Vi klickade fort och tog oss från LA-nivå till vinst i MSV:B 2 under några fantastiska månader.

KONTAKTA MIG?
[email protected]Senaste

Kategorier

Arkiv

Follow on Bloglovin Bloggparaden blogglista.se