Mingis yesterday

Gårdagens hästeri startade ganska sent igår kväll, och det var iiiiiis-kallt. Hur som helst så skrittade vi fram i dessa oändliga 20 minuter, men efter ungefär 10-15 minuter tar jag tyglarna och jobbar mycket i skritt. Skritt är en så viktig faktor som man gärna glömmer bort att jobba med. Det är så viktigt att arbeta med skritt! Ming var först ganska slapp, men efter den första trav & galoppdelen när jag ställer lite krav på honom så taggar han till. Då blir han en racerhäst som är supermegastark, men som släpper kontakten helt ibland och ibland bara krullar ihop sig. Han är så komplicerad ibland den där brune…

Efter effektivt ridande av mig så kom vi i alla fall över den där värsta/jobbigaste delen, och halvhalterna gick att ta igenom – helt plötsligt en såå mycket finare och trevligare häst som jobbade samarbetsvilligt. Då låg han kvar i samma takt och tempo hela tiden tills jag sa något annat, och också formen på ett relativt stabilt ställe. Det svåra är att jag inte får använda volter. Det är diagonaler och mest raka spår som gäller, och någon enstaka stor volt här och var än så länge. Men jäkligt nyttig träning!

Det är svårt att fotografera Ming nu kanske när han är så ful i vinterpäls, och när jag är så liten numera att jag knappt kan sitta tillbaka många gånger (hehe), men mamma gör bra försök. Ljuset är lite knepigt det också, men man ser ju i alla fall på bilderna och det är väl det viktiga för nu 🙂

p14p18p19p10p11o1p9p17p20p13p7

Skriv en kommentarHej!

Välkommen till en av Sveriges fd största hästbloggar som drivits under flera år av mig, Sofia.

Tyvärr har livet ändrat riktning och bloggande är inte längre ett intresse. Bloggen står fortfarande kvar med all den roliga & härliga uppdatering som en gång funnita, men inga nya inlägg dyker längre upp.

All kärlek!Senaste

Kategorier

Arkiv

Follow on Bloglovin Bloggparaden blogglista.se