About the work

2016-11-26 10:32:36 Allmänt (Inga kommentarer)

Det var helt galet igår på jobbet. Vår butik ligger ju precis bredvid Torp Köpcentrum, vilket blivit en av de större i Sverige. Kan ni fatta hur mycket folk som slinker in när de ändå varit och shoppat sönder på Black-Friday på köpcentrumet…? Jag kom aldrig ifrån kassan i princip, hade egentligen 4 timmars kassa på hela dagen men satt nog 7 timmar snarare. Helt galet. Och detta med att man inte kan röra sig 2 meter i butiken utan att några kunder haffar tag i en samtidigt och ska fråga något – och så står man där och försöker ta sig ur det med ett smile att ”eh, jag har inte riktigt koll på det, jag är tyvärr för ny”, oftast. Ibland är det klart jag har koll men att kunna hela vårt väldigt udda lager med alla olika saker på 1,5 vecka är lite väl hårt, haha. Men de flesta kunder är väldigt trevliga och förstående i alla fall, så det är skönt.

Men vilka olika människor man faktiskt möter. Ibland kommer det riktigt nose up-kunder i kassan som man bara undrar vart vettet finns hos. Snälla, hur fan ska jag som kassörska veta att det inte är dina varor som fortsätter att rulla på bandet efter det som tydligen var ditt, om du inte har lagt en j*vla stopp-pinne i mellan dig och den bakom dig OCH INTE HAR KOLL SJÄLV NÄR JAG SCANNAR IN och säger stopp, det är nästa persons varor jag glömde att lägga en avdelare i mellan. Alltså jag får psykfall på såna, tänk lite. Haha… Och sen dem som plockat åt sig en vara, och denna vara visar sig vara ett annat pris än vad de tänkt när jag scannar in den, och de säger klart och tydligen att MEN VA, den där kostade faktiskt 29,99 inte 79,99! (Jo sure att den saken möjligen ens kunde snudda 29,99 men ok). Då säger jag nej, den kostar tyvärr 79,99. NÄ DET STOD 29,99!!! Ok, jag ringer och dubbelkollar. Ringer. Nej tyvärr, det är 79,99 för den. Däremot tavlan ”snowman” i en lite mindre size är 29,99 kronor. ”JAHA, nej då vill vi inte ha den.” ”Ni måste ju skriva det på lapparna då”. Jo fast det står på lapparna, om du bara kan ta dig 2 sekunder till och läsa undertexten om VILKEN tavla det gäller. Ja, alla ni som jobbar i butik känner väl igen er, haha. Men det är mestadels problemfria kunder som jag stöter på, men var 10:e är väl såna här utan koll, haha.

Jag gillar dock att sitta i kassan, just för att det är socialt och man har alltid något ”aktivt” att göra. Mycket olika människor att småprata med och många med trevligt härligt bemötande. Det är kul! Men ibland jäkligt stressigt också. Och självklart gör jag fortfarande fel många gånger i kassan, vilket är så enerverande. Men det händer väl alla. Framförallt när vi har det skit-mega-stressigt. Men att ha lärt sig en hel kassa med uttag på morgonen, räkning av kassa på kvällar, med presentkort, kundrabatter, och allt annat på den korta tid jag har tycker jag ändå är bra jobbat! Jag har även returer och sånt där, vilket jag nu de sista dagarna fått ganska bra koll på. Jag har tagit några själv, så jag tror att det sitter nu. Lite osäkre är jag fortfarande, men jag förklarar först för kunden att jag är lite osäker då jag är ny så det kan gå lite långsamt, men det hoppas jag att du kan ha förståelse med. Det har inte varit något problem med någon av våra kunder, de har varit väldigt förstående och snälla på den fronten att jag kanske fått ta 2 minuter längre än någon av de andra som jobbat många år. När det kommer ett sånt där tillfälle där jag känner att bara, tusan vad allt går snett eller varför råkar jag ut för detta. Så känner jag ungefär OK,

2016072813180030170_sbig

Skriv en kommentarHej!

Välkommen till en av Sveriges fd största hästbloggar som drivits under flera år av mig, Sofia.

Tyvärr har livet ändrat riktning och bloggande är inte längre ett intresse. Bloggen står fortfarande kvar med all den roliga & härliga uppdatering som en gång funnita, men inga nya inlägg dyker längre upp.

All kärlek!Senaste

Kategorier

Arkiv

Follow on Bloglovin Bloggparaden blogglista.se