Language is love

2017-02-24 09:51:44 Allmänt (2 kommentarer)

Som rubriken lyder, jag älskar språk. Inte för att jag har speciellt lätt att lära, men för att det är fantastiskt hur många olika språk vi har i världen, hur många som är både lika och olika varandra och hur de många olika språken uttalar sina olika bokstäver. Många länder har dessutom bokstäver som inte ens existerar i andra länders bokstavslista. Allt är så charmigt!

Jag läste spanska i grundskolan. Det jag minns från de lektionerna är nästan ett minne blott. Trots det så har jag ändå fått användning av det många gånger när jag varit på resa till just Spanien. Framförallt under några häst-tävlingar som jag groomat på. Där är det dåligt med det engelska språket, och då får man ta till det där lilla som man har någonstans i bakhuvudet.

Det språk som jag absolut har utvecklats i sedan liten är engelska. Alla ni som följt min blogg under många herrans år vet säkert att jag hade problem i skolan med just detta? Jag gick knappt igenom min skol-tid, både grundskola 0ch gymnasium engelskmässigt. Okej, jag klarade mig och fick ett G till slut i alla årskurser för engelskt språk. Men det var nog mer ett snällt G än ett faktiskt godkänt G. Idag har jag växt som människa, och pratar dagligen engelska, har jobbat i många år utomlands, har en pojkvän som jag pojkvän med och har helt enkelt bara fått gilla läget och pressa mig till yttersta gräns. Jag har alltid velat lära mig – men känt mig dum och varit rädd. Jag är fortfarande långt ifrån bra, men jag kan ta mig fram överallt och göra mig förstådd i alla situationer.

Många svenskar väljer att flytta utomlands något eller några år i livet. Kanske på grund av familjeanknytning, jobb eller bara nyfiken på ett nytt land och ett nytt liv. Det kan vara svårt att lära sig språket där, och man kan få behöva jobba hårt för att lära sig. Det finns företag som hjälper till med språk, vilket är bra. Det är inte lätt att förstå sig på alla ord, varken det är på engelska eller landets egna språk. Det kan innebära många underskrifter, husköp eller hyresavtal, försäkringspapper och många många fler saker. Jag vet själv hur extremt jobbigt jag har haft det i Turkiet många gånger med just letande av hyreslägenheter då turkiska är ett jättesvårt språk, och engelskan är väldigt begränsad hos många turkar. Detta är ett av skälen till att jag valt att göra texten ihop med Samtext, men orden och åsikterna är mina. I dagsläget har jag min egna översättare, pojkvännen såklart.

Vilket språk är det vackraste…? Mina tankar är delade. Engelska är faktiskt väldigt vackert. Men jag måste också snika in att turkiska, även om jag nu har en förkärlek till Turkiet, så är det ett fantastiskt vackert språk. På 100 olika sätt kan du säga ”älskling”. Det är ett jättesvårt språk men fantastiskt fint. Spanska som vi nämn tidigare är också ett ganska skönt språk att lyssna på, jag älskar spansk musik. Och ett sista – norska. Hur gulligt är inte sjungande norsk? Bättre än svenska vill jag påstå 😉

2 kommentarer till “Language is love”

  • Amanda februari 24th, 2017 11:06

    ”I sammarbete med Samtex”? 😀

  • Sofia mars 1st, 2017 10:36

    Samarbete* Ja, läs gärna mer där om du behöver hjälp med språk 🙂

Skriv en kommentarHej!

Välkommen till en av Sveriges fd största hästbloggar som drivs av mig, Sofia Genne. 23 årig tjej med rötter från Kosovo, född och uppvuxen i Sverige men som tillbringar mestadels av åren utomlands. Bland annat Turkiet där min pojkvän bor.

Som du kanske förstått så är jag en hästtjej från rötterna, och har ägt 4 ponnyer genom åren. Tävlat ponnydressyr på nationell/elitnivå med D-ponnyn Mahjong. Startat hoppning upp till och med LA ponny 110 häst. Jag fick under slutet av 2011 och hela 2012 rida och tävla Ming Mang R, en storhäst f. 05. Vi klickade fort och tog oss från LA-nivå till vinst i MSV:B 2 under några fantastiska månader.

KONTAKTA MIG?
[email protected]Senaste

Kategorier

Arkiv

Follow on Bloglovin Bloggparaden blogglista.se