Kom enkelt igång med träningen

2017-07-17 21:53:44 Allmänt, Samarbete (4 kommentarer)

De allra flesta av oss vet att införa träning i våra liv är positivt på alla sätt och vis. För somliga kan det vara svårt att just komma igång med träningen. Känner du dig träffad så läs vidare för att veta hur just du kommer igång med någon form av träning – enkelt!

Det första du måste göra är att hitta vad du tycker är roligt. Kom ihåg att all träning är bättre än ingen träning och att du inte behöver träna inför ett maraton, vilket förvisso kan ge motivation, utan något mycket enklare också funkar. Det första vi ska fokusera på är motivation.

· Har du någon vän som löper, gymmar eller utövar någon idrott så är det en perfekt ingångspunkt.
· Skulle du istället ha en vän som sitter i samma situation som dig så kan ni alltid tävla mot varandra, även att satsa pengar på det gör det mer spännande.
· Sätt upp ett mål som är hållbart i förhållande till hur mycket tid du kan lägga ner. Var realistisk!
· Välj något du tycker är roligt relativt till de fördelar du får ut. Försök inte dig på något du tycker är tråkigt, det finns garanterat något du kommer tycka är roligt.

Det finns oändligt med aktiviteter och idrotter för att få ett hälsosammare liv och en mer funktionell kropp. Här listar vi de allra vanligaste, några snabba tips och vilka fördelar de kan ge dig och din kropp.

Löpning

· Tips: Välj rätt skor, dyraste är inte alltid bäst men snåla inte på just detta. Ha flera sträckor och sätt upp en schema du vet du kan hålla.
· Hälsofördelar: Ger dig bättre kondition, syreupptagningsförmåga, minskad risk för hjärt- och kärlsjukdomar, stärker dina leder och ger dina magmuskler samt ben ordentlig träning.

Styrketräning

· Tips: Välj ett gym som har den utrustning och öppettider du behöver. Lägg upp ett bra, hållbart schema och ta gärna hjälp av en personlig tränare för detta. Tänk extra noga på kosten!
· Hälsofördelar: Önskad muskelstyrka, kraftigt ökad fettförbränning, minskad risk för depression, hjärt- och kärlsjukdomar samt diabetes, bättre och jämnare nivåer av blodsocker och hormoner.

Simning

· Tips: Att ha badkläder som inte endast är för syns skull underlättar. Se till att badhuset som du väljer har öppettider som passar in ditt schema. Det är lätt att känna att man inte behöver ett schema, men se till att ha det även om du väljer att simma!
· Hälsofördelar: Simning kan vara en av de mest optimala formerna av vardagsträning. Detta då du får alla de hälsofördelar som du får av löpning och styrketräning. Utöver detta så aktiveras vissa muskelgrupper som nästan är omöjliga att aktivera med andra träningsformer och det är en utmärkt utövning för att träna upp dina lungor.

4 kommentarer till “Kom enkelt igång med träningen”

 • Amanda juli 18th, 2017 08:45

  Hej Sofia. Jag saknar dig blogg! Vill veta vad du gör nuförtiden och hur det går för dig. Tråkigt med inlägg där det är så tydligt att du bara vill få in länkar för clickbaits 🙁 det blir ganska genomskinligt.

 • Sofia juli 26th, 2017 13:13

  Hej Amanda! Vad gullig du är som lämnar en kommentar… Mitt liv rullar på, men bloggandet har aldrig varit kul eller intressant för mig efter det att jag slutade med hästarna, tyvärr… Bloggen får stå kvar såhär öppen, och allt jobb jag lade ner för några år sedan kan jag fortfarande få lite möda för. Men att ”blogga” eller vara en ”bloggare” är förbi, och jag vet inte om det någonsin sker igen.. För att ge dig lite nyfiken update skall jag bosätta mig 100% i Sverige senast i vinter! Om det är av intresse så ska jag se om jag kanske kan få till ett litet specifikt ”what Am I doing right now-post” :* Kram!

 • Christine oktober 6th, 2017 15:38

  Hej Sofia!
  Håller med föregående om att jag saknar din blogg! Kikar in här regelbundet och hoppas lika mycket varje gång att det kommit upp ett nytt inlägg. Jag hoppas såklart att du återfår motivationen att blogga.😊

 • Sofia oktober 16th, 2017 19:16

  Tack för dina fina ord, Christine! Önskar jag kunde förgylla era dagar bättre med inlägg… Kram

Skriv en kommentarHej!

Välkommen till en av Sveriges fd största hästbloggar som drivits under flera år av mig, Sofia.

Tyvärr har livet ändrat riktning och bloggande är inte längre ett intresse. Bloggen står fortfarande kvar med all den roliga & härliga uppdatering som en gång funnita, men inga nya inlägg dyker längre upp.

All kärlek!Senaste

Kategorier

Arkiv

Follow on Bloglovin Bloggparaden blogglista.se