Tips på att varva ned efter träning

2018-06-13 12:38:41 Samarbete (Inga kommentarer)

Det flesta vet hur viktigt det är att träna. Men det är minst lika viktigt att varva ned och ta en paus från träningen, vare sig det är konditions- eller styrketräning. Kroppen behöver nämligen vila för att inte ta skada och för att bygga upp nya muskler. Samtidigt kan det bli ganska tråkigt om man tränar varje dag.

Det finns flera saker man kan göra när man har sin vilodag, och man kan verkligen hitta på vad som helst – så länge man inte anstränger kroppen fysiskt. De flesta av våra vardagsnöjen sker online, vare sig det gäller att titta på serier eller spela spel. Därför har jag valt att lista fyra online nöjen som är omåttligt populära i Sverige och som passar såväl unga som gamla.

Streama film och serier

Det traditionella tv-tittandet håller på att försvinna och det är nästan bara årliga event som Melodifestivalen eller fotbolls-VM som visas på marksända kanaler. Istället tittar de flesta på streamingtjänster som erbjuds online, såsom Netflix, HBO, Viaplay och olika kanaler som har play-tjänster. Dessa kan man titta på både i mobilen, datorn eller surfplattan och i utbudet kan man hitta både serier, filmer och tv-program. Det är ett perfekt sätt att slappna av på, och man kan njuta av det oavsett var man befinner sig.

Netflix

Tagen av stockcatalog

Spela olika online spel

Ett annat nöje som erbjuds online är att spela spel. Det kan vara allt från enklare mobilspel som Candy Crush till avancerade strategiska spel eller klassiker som Super Mario Run. Oavsett vad man gillar kan man hitta något i olika app-butiker eller på nya svenska casinon där man kan hitta spelautomater och bordsspel, och det finns något för både nybörjaren och den erfarne spelaren. Precis som med streamingen kan man spela i både mobilen och på datorn.

Läsa böcker och tidningar

Den som tycker om att läsa kan även streama böcker och tidningar på nätet. Tjänster som Nextory och Bookbeat erbjuder både e-böcker och ljudböcker, vilket är perfekt nu till sommaren. Man kan bara luta sig tillbaka i solstolen eller hängmattan och försvinna in i böckernas värld, och känna hur både sinne och kropp slappnar av. Att hålla ett strikt träningsschema samtidigt som man ska ta hand om alla övriga vardagssysslor kan vara mycket ansträngande och det är lätt att man tappar motivationen. Att luta sig tillbaka med en bok i öronen är ett bra sätt att återhämta sig och få igång träningslusten igen.

iPhone X

Tagen av TheBetterDay

Lata sig framför sociala medier

Let’s face it, alla fastnar vi framför sociala medier som Instagram, Facebook och Snapchat. Egentligen borde man kan kanske ta och lägga dessa åt sidan när man ska försöka vila upp sig, men det är lättare sagt än gjort. Samtidigt kan det vara ganska underhållande och avslappnade att kolla igenom alla flöden utan press från att man borde gå till gymmet eller ge sig ut i löpspåret – eller göra något annat viktigt för den delen.

Återhämtning och vila kan se på flera olika sätt, och det viktigaste är att man hittar ett sätt som passar en själv.

 

 

Skriv en kommentarHej!

Välkommen till en av Sveriges fd största hästbloggar som drivits under flera år av mig, Sofia.

Tyvärr har livet ändrat riktning och bloggande är inte längre ett intresse. Bloggen står fortfarande kvar med all den roliga & härliga uppdatering som en gång funnita, men inga nya inlägg dyker längre upp.

All kärlek!Senaste

Kategorier

Arkiv

Follow on Bloglovin Bloggparaden blogglista.se