Mallorca, för dig som vill vara säker på fint väder i sommar

2018-07-12 07:36:51 Samarbete (Inga kommentarer)

Är det inte typiskt? Först är våren varm och jättefin. Sedan kommer midsommar och semestertider med ostadigt och halvdåligt väder.

Det är lika bra att inse att man måste resa iväg om man vill vara säker på värme och sol under sommarledigheten. I vart fall en vecka eller två. Men vart?

Ett bra tips är Mallorca. Där är det så gott som alltid toppenväder under sommarmånaderna. Jag går in och kikar hos Ving. De har resmål över hela ön.

På nordkusten ligger barnvänliga resmål med mycket sol och bad. Östkusten är lite mer blandad, och har bland annat hotell som mer passar vuxna utan barn. Västkusten har många lugna resmål för finsmakaren. Och på sydkusten hittar du Palma stad, Playa de Palma med sina lyxiga resorts och klassikern Magaluf.

Även om man mest tänker på stränder när Mallorca kommer på tal, så ska man inte glömma att ön är mycket mer än så. Ett populärt alternativ är att bo i eller i närheten av Palma stad, för att kunna kombinera både stad och bad.

Här har Ving många valmöjligheter för boende. Vill du bo i stan och ta dig till stranden finns såväl moderna designhotell som mer klassiskt ståtliga alternativ. Och naturligtvis också en del enklare boende. Väljer du istället en lyxig resort direkt vid stranden i Playa de Mallorca har du fortfarande staden inom bekvämt räckhåll.

Palma stad har faktiskt riktigt exklusiv shopping plus de vanliga spanska kedjorna och varuhusen. När det gäller restauranger finns allt från tapas över en öl till internationellt välkända toppkrogar i stjärnklass. Och så har staden ett levande klubbliv.

Eftersom ön inte är särskilt stor kan det vara en bra idé att hyra en bil, för egna utflykter. Det finns många fina små byar och orörda badvikar att upptäcka bortom de vanliga turiststråken. Dessutom finns det gott om golfbanor och tillfällen till äventyrssport. Ving kan hjälpa dig att boka bilen, golftider och en del andra aktiviteter redan innan du åker.

Tänk också på att det finns alternativ till en vanlig chartervecka. Speciellt när det gäller Palma stad är det populärt med en weekendresa. Och eftersom Mallorca är ett stort resmål finns också möjlighet att flyga reguljärt, för den som mer vill kunna påverka sin resekomfort.

Glöm inte heller bort att hålla ögonen på sista minuten-resorna. Där har Ving en bra tjänst där du lägger in vad du vill ha. Sedan får du ett meddelande när det dyker upp någon passande restresa.

Vilka är dina bästa Mallorca-tips? Skriv gärna en kommentar!

Skriv en kommentarHej!

Välkommen till en av Sveriges fd största hästbloggar som drivits under flera år av mig, Sofia.

Tyvärr har livet ändrat riktning och bloggande är inte längre ett intresse. Bloggen står fortfarande kvar med all den roliga & härliga uppdatering som en gång funnita, men inga nya inlägg dyker längre upp.

All kärlek!Senaste

Kategorier

Arkiv

Follow on Bloglovin Bloggparaden blogglista.se