Mahjong

2011-12-31 13:13:12 Mahjong (Inga kommentarer)

Mahjong, arabiskt fullblod f. 1991

Jag fick Mahjong när jag var 12 år gammal, i samband med att vi något år senare skulle sälja Candy och jag skulle gå upp i kategorierna. I det läget var jag väldigt liten, och hade definitivt enormt mycket mindre kunskap än idag! Vi började på små klubbtävlingar, och flöt väl på ganska bra det första halvåret-året. Då man fortfarande kan åka på tidigare ägares meriter, så att säga.. ganska snart kom den där totalt mörka gropen som jag inte förstår att vi klarat oss igenom, om man tittar tillbaka. Blod, svett och tårar om och om igen skulle jag vilja påstå, det fanns ingen som helst kemi mellan oss. Vi var ovänner, och ridpassen gick aldrig riktigt bra. Jag var i valet och kvalet om jag ville fortsätta med ridningen – i alla fall med Mahjong – men jag gav inte upp. Tacka många av mina vänner har jag för detta!

Vi jobbade på, och våren 08 hände något, det lossnade för oss och vi ingick i DIV 2 laget. Bara sådär, under vår första Div 2 omgång så klickar det något otroligt.. vi kommer ut från banan – nöjda. Och när resultatet tilldelades oss var det tårar, i mängder. Kan ni förstå känslan när man legat och gnagt på 55%, känt att man är sämst i världen och undrar vad som är fel på en.. och man får ett resultat med 71%? Jag vet inte vem som var gladast, jag eller min mamma..

För att strössla tårtan lite extra fick vi inte bara 1 blågul rosett med oss – själva lagklassen vann vi individuellt också – på 72%! Efter den dagen lossnade allt lite till..

Vi blev det bästa ekipaget i LjRK’s lag, och så fortsatte det… Laget vann totalen för DIV 2, och på våren 09 var det dags för DIV 1. Tyvärr blev Mahjong sparkad och skadad runt våren, men vi hann starta 1-2 omgångar av DIV 1 i alla fall! Här hade vi både för och motgångar, men hela laget jobbade starkt och vi gick segrande ur även DIV 1!

För att sedan gå upp i elitserien..
Där var vi alla helt nya på den nivån, LA:P1 & FEI’s inledande program, så där kunde vi inte hävda oss mot de som kämpade om Sveriges Lag-SM platser givetvis. Men vi var såå stolta över att ha kommit dit!

Under 2010 bytte jag klubb till Himledalens RK som ligger i Halland. (Detta för att LjRK dog ut med oss få tävlingsryttare som fanns..) Där ingick jag och Mahjong i elitlaget, och vi tog oss till Lag-SM! Konkurrensen var hård, och jag & Mahjong hade inte några bra starter – men vem klagar över det? Att vara 10:e bästa laget i Sverige är guld bara det!

Nu rinner mina ponnyår ut i sanden, åldern är över tröskeln och det är dags för mig att inse att min tid är förbi. Tillsammans med min fina Mahjong har vi har kommit mycket längre än vad jag trodde. Att ha fått ponnymeriter på nationell/elitnivå, fått tävla de svåraste programmen för d-ponny med en ponny som man gråtit över, ja känslan är grym! Och banden till den här hästen har växt något så fruktansvärt, min fina ponny.

Kan ju tillägga att utöver dressyren så har vi testat på ponnygalopp, två träningslöp. Mahjong är riktigt snabb, och vi lyckades med en 2:a placering båda gångerna! Vi har tävlat hoppning upp till och med LB och ingått i hopplaget för DIV 2. Högre vågar tyvärr inte Mahjong hoppa på tävling, men på träning trycker han över LA höjder riktigt fint i alla fall! Att ta galna skogsturer ääälskar vi, och varken jag eller tjong vet i dessa lägen att vi är ett dressyrekipage egentligen..

Meriter för oss:
– Vinst DIV 2 – 08
– Vinst DIV 1 – 09
– 2:a Elitserien – 10
– Lag-SM ind. – 09
– Lag-SM – 10
– Stora rundan svenskt ponny derby – 10
– Carlstad Sun Summer Cup – 10
– Hansbo Dressage Open – 10

– KM 1:a – 08
– DM 2:a – 09
– KM 3:a – 10
– Vinst tom FEI inledande
– Startat LB hopp
– 2:a plac i ponnygalopp 2 gr
– Vinnare av 2 arabutställningar, bästa valack 2 gångar, bäst i sin klass samt bästa veteran!

På den här tiden när vi köpte Mahjong visste vi inte speciellt mycket om vad klasser och tävling innebar, vi tyckte att ”han plockar vinster i LA dressyr” lät helt otroligt, som då Mahjong var sagd som. På senare år insåg väl jag att jag egentligen hade velat så mycket mer och komma längre, vilket lilla Mahjong hade begränsningar för i de högsta klasserna. Men samtidigt har det varit en sån enorm resa att tillsammans med Mahjong göra lite av det omöjliga, att faktiskt trots begränsningar nå så pass långt som vi gjorde. Det förgyller det hela lite extra.

En av världens absolut finaste ponnyer. Tack för allt du givit mig! ♥

Kommentering stängd.Hej!

Välkommen till en av Sveriges fd största hästbloggar som drivits under flera år av mig, Sofia.

Tyvärr har livet ändrat riktning och bloggande är inte längre ett intresse. Bloggen står fortfarande kvar med all den roliga & härliga uppdatering som en gång funnita, men inga nya inlägg dyker längre upp.

All kärlek!Senaste

Kategorier

Arkiv

Follow on Bloglovin Bloggparaden blogglista.se