Mingmang

2011-12-31 13:15:14 Mingmang (18 kommentarer)

Den här hästen har satt sina spår i mitt liv och gav mitt ett fantastiskt 2012. Idag är han tillbakalämnad till sin ägare som älskar han lika mycket som jag gör. Vi har en fin story att dela med oss av:

Den 18 september 2011 skrevs kontraktet på och Mingmang var på plats hos mig. Pratet mellan mamma och Linda om Ming hade väl startat redan på vårkanten, men jag var inte så direkt insatt i det eftersom jag hade min Mahjong. I ärlighetens namn insåg jag inte direkt heller då vilken sjukt fin häst det handlade om i och med att jag bara sett honom någon gång tidigare och det var nog 1 eller 2 år innan. Vi åkte hur som helst iväg på någon start som gjordes med Mingmang under våren 2011 men inte heller då var jag så imponerad över honom, men då hade jag heller inte förstått att det kanske var min framtida tävlingskompanjon!

När jag blev mer indragen i samtalet och förfrågad av Linda om det hade varit intressant för mig att ta Mingmang på hösten när jag ändå snart var klar på ponny så blev jag nyfiken. Hon lovordade honom och sa att han utvecklas hela tiden. I slutet av April åkte vi för att hälsa på den stora älgen för att se på honom och låta mig få provrida. Jag blev snabbt fast! Något i stil med såhär såg det ut då:

Han var pigg, otroligt känslig samtidigt som han kändes lite vinglig, så om jag la ena skänkeln fel så hade jag en bog på något ställe och en bakdel någon annan stans. Men jag gillade honom, definitivt!

Jag testade honom ytterligare två gånger under sommaren, och åkte i slutet av Juli till Alanya i två veckor. Det var också strax innan här som jag avslöjade allt för mina läsare – genom den här filmen!

Direkt när jag kom hem startade jag Ming på en tävling med skrittavstånd till stallet där han stod, just för att få testa hur han var på tävlingsbanan. Linda sa att han kunde bli ”lite pigg”. LITE PIGG? Jotack, jag har nog aldrig kört en sån racertruck på en dressyrbana! Femte gången jag sitter på hästen och jag kunde knappt styra honom i hörnen. Efteråt fick jag höra ”ja, jag glömde säga att han inte svänger själv i hörnen”. Jo tack, jag hade märkt detta, haha…

Nu i efterhand kan jag inte låta bli att skratta åt filmen, hur såg det ut egentligen!? Ja, vi har då utvecklats i alla fall!

Vid sommaren valde jag att avrunda med Mahjong efter att vi satt båda personliga rekord på nationellt FEI-mästerskapsprog. och jag kände att min vita lilla sagoponny inte skulle behöva dra sig runt banorna längre. Han blev helt enkelt trött på tävlingslivet. Där det slutade med Mahjong – där började det med Mingmang. I augusti hittade jag ett foderhem till min sagoponny, och Mingmang väntades då komma den 18 september.

14 dagar efter att jag fått hem min prins debuterade vi en LA:1 på 65% och blev 4:a!

 

 

Den 5 november startade vi en LB:1 och en LA:1 på Råda ridklubb som gick spikrakt uppåt – 2:a i LB:1 på 69,31% och vi plockade hem vår första VINST som var en LA:1 på 70,71%! ! Även fast jag personligen tyckte att han var lite väl snabb och jag inte fick igenom halvhalterna så var ändå ritterna mer än godkända. Det mest imponerande var nog travlängningarna, jisses vilken superkille. Det syntes också hur väl vi klickat på så kort tid – och att jag lärt mig sitta ner, haha 😉

De här lägningarna är svårslagna:

Innan året var slut hann vi med en LB:3 där vi blev 3:a på ca 65,45%!

I slutet av November fick vi en gästtränare på skolan vid namn Traudi Björling som jag och Mingmang var med och red dressyrpass för. Trots att vi inte varit ett team så länge så fick vi ändå igenom sakerna som hon ville ganska snart och det var riktigt roligt och lärorikt att få dessa 30 minutrar (tillsammans med ett annat ekipage) för Traudi.


Våren närmade sig och Mingmang hade fått lite lugn period över jul. I början på Januari satte vi igång lite försiktigt igen och jag kände nog lite ”hur ska jag klara av det här nu då?” när det kändes… svårt. Här ser ni:

 

I slutet av Januari drog ”seriedressyren” igång på GFRK som också blev min nya klubb att tävla för året 2012. Seriedressyren är en klubbtävling som pågår i början på våren för att komma igång inför den riktiga tävlingssäsongen. Vi valde att starta ”Medelsvår C-serien” som startar på LA:2, därefter MSV C:1 och sista omgången i MSV C:2. Målet vi har haft sen jag fick honom har varit ”kvala samt starta en MSV C innan sommaren/runt maj”. Vi var alltså låååångt i förväg ute efter en debut… Här är en film från första omgången (LA:2) där vi tog hem ledningen efter första omgången! Kan man älska musiken?

 

Och ja… sen kom vi till dagen med stort D! Visserligen ”bara” en klubbtävling men ändå vår allra första start på medelsvår C-nivå! Detta var alltså i början av Februari! Vi fick resultatet 65,53% (!!!) och blev 4:a av 9 startande! Jämför denna ritt med våra sista MSV – sjukt roligt!!!

Mer än att starta tävlingar och trimma så busade vi en hel del också! 😉

I mars debuterade vi MSV C2 i sista omgången i Seridedressyren med ett resultat på 63,56% vilket är galet bra men jag vart jättebesviken eftersom ritten tydligen var en av våra sämre. Så det kan vara va! Efter det så blev det mer träning, och vi började nosa lite lätt på byten vilket var himla kul. I slutet av Mars red vi en programridning för riktig domare på skolan – det blev en MSV B:1. Fråga mig inte hur TUSAN vi kunde ta oss igenom den med tanke på att vi precis börjat nosa på byten, men på något jäkla vänster så gjorde vi det – med 64%! Jag lärde mig dessutom det jäkla programmet under 1 timma innan min ”beräknade” start. Galet.

I april räknade vi med att starta vår första regionala MSV (hade ju enbart ridit 2 medelsvår på klubbnivå och en programridning då.) Det blev mycket jobb och målsättning inför detta…

Fortsättning följer… 😀

18 kommentarer till “Mingmang”

 • Sandra januari 1st, 2012 06:35

  Man kan inte tro (jag visste dock eftersom jag följt dig) att du bara har haft honom i några månader, ni visar en sån utstrålning och positiv energi!
  Jag har tagit så mycket råd av dig sen du först började skriva och det har hjälpt mig mycket även om jag själv tävlar högre nivå (dock hoppning men tränar ordentlig dressyr, dressyr är grunden för hoppning). 🙂

 • Sofia januari 1st, 2012 13:58

  Stort stort tack!! Då är du grym – det visar en stor ödmjukhet och vilja att lära sig mera!

 • erika januari 1st, 2012 11:52

  Verkligen en superfin häst, ni passar med varandra som handen i handsken!
  Lycka nu till med bloggen, jag kommer absolut följa den såsom jag följde teamSL.
  ha det bäst! Kram, Erika

 • Sofia januari 1st, 2012 13:56

  Åh tack! Det värmer ska du veta 😀 Ha de kanoners!

 • Paulina januari 1st, 2012 13:42

  Han är så fin! Visste inte att han hade tävlar upp till MSV. Hur gammal är han?

 • Sofia januari 1st, 2012 13:55

  Stort tack! Han är född 2005!

 • Madde januari 1st, 2012 17:19

  Härlig utstrålning!

 • Sofia januari 1st, 2012 18:28

  Ja, han förmedlar mycket kärlek genom att bara se på honom den här hästen! 😉

 • Emma januari 3rd, 2012 15:41

  den sista bilden är tagen på brätte ridskola va? känner igen vägen och bron. 🙂

 • Sofia januari 3rd, 2012 15:41

  Stämmer bra 😉

 • Jonna januari 4th, 2012 20:37

  Å vad kul att kunna följa Mingmang (var ju jag som hjälpte Linda med honom innan du fick honom. En Mycket härlig häst som jag saknar 🙂

 • Sofia januari 5th, 2012 13:33

  Absolut! Du får komma förbi o hälsa på honom om du vill, bara att hojta 😉

 • Johanna januari 6th, 2012 18:57

  Ni är verkligen ett otroligt vackert ekipage! Vilken utstrålning ni har tillsammans!
  Mingmang ger ordet underbar helt nya villkor! 😉
  Jag tror ni kommer gå långt. Lycka till!

  /En trogen Genneläsare 🙂

 • Sofia januari 8th, 2012 02:08

  Åh, stort stort tack snälla du!

 • Frida Ekberg januari 16th, 2012 20:55

  Åhh, jag tycker att dina hästar är så otroligt vackra, man kan inte tro att du haft honom så kort.
  Ni klickar och ni passar så bra ihop! Jag tar jätte mycket creed och tips från dig som du skriver.
  Du bloggar så sjukt bra och rider så otroligt bra. Dina hästar är så fantstiskt fina.
  Hoppas du får ett bra år med dina hästar 2012 🙂

  // Kram, din trogna läsare Frida

 • Helena april 10th, 2012 15:34

  Såg att din blogg var nämnd i SOLO 🙂 Gosh vad snygg Mingmang är!

 • Lovisa maj 10th, 2012 13:37

  Du borde förnya den här sidan Sofia. Ni har ju kommit grymt mycket längre än vad som står här! Ni är väldigt fina ihop 🙂

 • Jill augusti 9th, 2013 02:37

  Tjooooho, hojtar efter fortsättningen!!

Skriv en kommentarHej!

Välkommen till en av Sveriges fd största hästbloggar som drivits under flera år av mig, Sofia.

Tyvärr har livet ändrat riktning och bloggande är inte längre ett intresse. Bloggen står fortfarande kvar med all den roliga & härliga uppdatering som en gång funnita, men inga nya inlägg dyker längre upp.

All kärlek!Senaste

Kategorier

Arkiv

Follow on Bloglovin Bloggparaden blogglista.se