Presentation

2011-12-31 13:12:46 Presentation (17 kommentarer)

Hej! Vad kul att ni har hittat hit till en av Sveriges största hästbloggar! Som ni säkerligen redan har listat ut så heter jag Sofia Genne. Den här bloggen speglar mitt liv, mina tankar och bjuder på med & motgångar.

Jag är tjugo år gammal dressyrryttare i grund och botten o tar livet som det kommer. Mina dagar i Sverige är få då jag jobbar som frilansande groom – både show och homegroom inom hoppning. Som dressyrryttare i ryggraden så har jag väldigt fort kunnat sadla om. Det är ett slitsamt och hårt jobb, men med lite skinn på näsan och en vilja att få se sig om i världen och träffa nya ansiktet så är det helt rätt grej. Jag har bland annat varit på Sunshine Tour i Spanien, Spring Tour i Norge och på stall Grauff i Danmark under bara det första halvåret 2013. I Danmark när jag var homegroom var jag även beridare och hade ansvaret för elva hästar under ett par veckor vilket gav mig fler meriter inom hoppning personligen. Jag startade 4 och 5-åringar med fina resultat.

När mina tre gymnasieår var klara på Sveriges ridgymnasium så tog jag tag starkare i min blogg, fixade mitt körkort och tävlade hela året på storhästen Ming Mang R som jag hade fina framgångar med upp till MSV B:2. Tyvärr åkte han hem vid årsskiftet 2012-2013 igen då vårt fodervärdskontrakt var över. Anledningen att jag inte velat köpa loss en storhäst har berott på att jag för första gången vill testa att vara hästlös efter att ha haft två hästar under varje dag sedan jag var åtta år gammal. Min familj äger dock totalt 3 ponnyer, varav 2 av dessa är utlånade på foder. Bland annat min D-ponny Mahjong som jag tävlade upp till och med nationell/elitnivå i Sverige. Min egenutbildade C-ponny Martijn är uthyrd för senare köp. Han har gått en lång väg men har fått chansen att blomma ut hos mig under några år. Utöver dessa äger vi även min första a-ponny.

Utöver bloggandet så jobbar jag även som hästfotograf, och är anställd på en del tävlingar runt om Västra Götaland. Ni kan besöka mina fotohemsida på: www.sofiagenne.se

Jag tillsammans med min vackra d-ponny Mahjong

Utöver hästeriet så älskar jag att resa och få se mig om i världen!
Jag är totalt nerkärad i Turkiet, Alanya – och lär återkomma dit många fler gånger. Drömma får man lov och göra, och min högsta dröm hade varit att bo i ett annat land samt jobba som modell. Tyvärr har jag varken längden eller size:en.

Dock har jag ändå bland annat fått modellkontrakt för Heartland model , samt blivit kontaktat utav Höök’s hästsport för fotografering, men tyvärr tackade jag nej till det föregående och det rann ut i sanden med Hööks-projektet.

Jag har funnits på internet redan från liten ålder, och var redan då ”ö-kändis” på internetsajten Stallet.se. En då väldigt stor sajt som de flesta hästtjejer hängde på förr i tiden åtminstone. Jag drev då tillsammans med en vän det ”största stallet” (Askmoln) som det hette på den tiden – att bli igenkänd på tävlingar och stan genom ett internetstall som 11 åring är ganska sjukt!

Jag hann också växa ifrån Stallet.se och blev en god bilddagbokare istället. Jag hade fortfarande folk som följde med mig från tidigare sajt och hit, och plockade snabbt ihop mig 2000 bevakare och följare. Slutade efter ett tag att vara aktiv på bdb, och övergick till att blogga – mest för mig själv – och tog det inte på blodigt allvar. Men i November 2010 startade jag tillsammans med en vän igång TeamSL.se – en hästblogg som blev en av Sveriges största hästbloggar. Vi drev bloggen fram tills 31 December 2011, där vi gick isär och jobbar nu på eget.

Jag bloggar för Horsespot.se och hoppas att få ut många nya erfarenheter på det hela, komma fram ännu mer genom internet och få inspirera människor.

Hoppas att ni vill hänga med i mitt liv som jag delar med mig av!

17 kommentarer till “Presentation”

 • ellen januari 1st, 2012 02:06

  ÅÅÅh, älskar bloggen redan.. muuums! 😀

 • Sofia januari 1st, 2012 02:40

  Woho, kul att höra! 😀

 • Linn januari 1st, 2012 10:07

  Denna bloggen kommer slå alla!

 • Sofia januari 1st, 2012 13:57

  Wohoooo!

 • patricia januari 1st, 2012 10:59

  Vem är den 3 hästen du äger? kan du inte skriva lite fakta om den?(: kram!

 • Sofia januari 1st, 2012 13:56

  En liten shettis/russkorsning! Det kommer senare.. 😉

 • Sophie januari 1st, 2012 17:10

  Åh vad härligt att du har din egna blogg! Kommer lätt bli största hästbloggen. 😉 Riktigt snygg layout du fått ihop också, stilren!

 • Sofia januari 1st, 2012 18:28

  Jag tycker detsamma, trivs som fisken i vattnet! 😀 Mjaao, det lär bli svårt men man kan ju jobba mot det! Tack 😀

 • Mia januari 3rd, 2012 02:15

  Hej.

  Har följt dig på s.s. och saknar dig där. Kan ni inte komma tillbaka?
  eller ska Askmoln stå tomt nu? 🙁

  Mvh Mia

 • Sofia januari 3rd, 2012 12:23

  Hej! Oj, då är det en lång period! Vi kommer tyvärr aldrig tillbaka haha!

 • Mia januari 3rd, 2012 13:16

  Hej igen. Ja de är de verkligen. Jag har länge suktat efter hästarna Gun Smoke och Tingeling. Hade hoppas på att kunna köpa dem en dag.. Nu när ja börjar få lite stp. (inte för att ja kommit upp i så mycket än, men ett mål behöver man ju) 🙂
  Jag tycker bara att de är synd att ni inte kommer tillbaka dock.. Men lycka till i ditt liv 🙂

  Mvh Maria

 • Mira januari 7th, 2012 12:12

  Vad använder du för kamerautrustning? 🙂

 • Sofia januari 7th, 2012 14:05

  http://www.sofiagenne.se – info 😉

 • Johanna januari 9th, 2012 22:25

  Hej! Nu har jag läst både din presentation och alla dina hästars. Jag har följt teamSL i ca 1 år nu och för att sammanfatta så vill jag säga att jag beundrar dig, din ridning och din hästhållning. Men även dig som person.
  Fortsätt i samma stil, du kommer att gå långt! 🙂

 • Frida Ekberg januari 16th, 2012 21:01

  ÄLSKAR DIN BLOGG! Går det att följa den? Så underbart att läsa, så himla roligt och du är som en sol, alltid så glad och positiv. Sjukt roligt att läsa den, läser den dagligen.
  Jag beundrar dig sjukt mycket Sofia, sjukt underbar ryttare men också som person. Inte bara dina hästar utan du, du Sofia är otroligt vacker. Jag hoppas du håller din blogg väldigt länge.
  Jag älskar ditt sett du bloggar.. Varje gång jag är deppig så läser jag din blogg, man blir glad av den <3

  // Frida, en av dina största bloggläsare.

 • Fanny februari 22nd, 2012 23:49

  Måste bara säga att jag total älskar din blogg! Den är den bästa av alla hästbloggar 😀 är alltid inne på din blogg minst 7 ggr per dag och hoppas på att få läsa nya inlägg av dig, du är grym! <3

 • Tove mars 30th, 2012 08:08

  hej såg att du ville jobba som modell.. Man behöver inte vara skit lång för de nu förtiden och size:en har heller ingen stor betydelse.. Så får du nå mer erbjudan om modellkontrakt så tacka inte nej om du nu verkligen vill jobba som modell 🙂

Skriv en kommentarHej!

Välkommen till en av Sveriges fd största hästbloggar som drivits under flera år av mig, Sofia.

Tyvärr har livet ändrat riktning och bloggande är inte längre ett intresse. Bloggen står fortfarande kvar med all den roliga & härliga uppdatering som en gång funnita, men inga nya inlägg dyker längre upp.

All kärlek!Senaste

Kategorier

Arkiv

Follow on Bloglovin Bloggparaden blogglista.se