Tips på att varva ned efter träning

2018-06-13 12:38:41 Samarbete

Det flesta vet hur viktigt det är att träna. Men det är minst lika viktigt att varva ned och ta en paus från träningen, vare sig det är konditions- eller styrketräning. Kroppen behöver nämligen vila för att inte ta skada och för att bygga upp nya muskler. Samtidigt kan det bli ganska tråkigt om man tränar varje dag.

Det finns flera saker man kan göra när man har sin vilodag, och man kan verkligen hitta på vad som helst – så länge man inte anstränger kroppen fysiskt. De flesta av våra vardagsnöjen sker online, vare sig det gäller att titta på serier eller spela spel. Därför har jag valt att lista fyra online nöjen som är omåttligt populära i Sverige och som passar såväl unga som gamla.

Streama film och serier

Det traditionella tv-tittandet håller på att försvinna och det är nästan bara årliga event som Melodifestivalen eller fotbolls-VM som visas på marksända kanaler. Istället tittar de flesta på streamingtjänster som erbjuds online, såsom Netflix, HBO, Viaplay och olika kanaler som har play-tjänster. Dessa kan man titta på både i mobilen, datorn eller surfplattan och i utbudet kan man hitta både serier, filmer och tv-program. Det är ett perfekt sätt att slappna av på, och man kan njuta av det oavsett var man befinner sig.

Netflix

Tagen av stockcatalog

Spela olika online spel

Ett annat nöje som erbjuds online är att spela spel. Det kan vara allt från enklare mobilspel som Candy Crush till avancerade strategiska spel eller klassiker som Super Mario Run. Oavsett vad man gillar kan man hitta något i olika app-butiker eller på nya svenska casinon där man kan hitta spelautomater och bordsspel, och det finns något för både nybörjaren och den erfarne spelaren. Precis som med streamingen kan man spela i både mobilen och på datorn.

Läsa böcker och tidningar

Den som tycker om att läsa kan även streama böcker och tidningar på nätet. Tjänster som Nextory och Bookbeat erbjuder både e-böcker och ljudböcker, vilket är perfekt nu till sommaren. Man kan bara luta sig tillbaka i solstolen eller hängmattan och försvinna in i böckernas värld, och känna hur både sinne och kropp slappnar av. Att hålla ett strikt träningsschema samtidigt som man ska ta hand om alla övriga vardagssysslor kan vara mycket ansträngande och det är lätt att man tappar motivationen. Att luta sig tillbaka med en bok i öronen är ett bra sätt att återhämta sig och få igång träningslusten igen.

iPhone X

Tagen av TheBetterDay

Lata sig framför sociala medier

Let’s face it, alla fastnar vi framför sociala medier som Instagram, Facebook och Snapchat. Egentligen borde man kan kanske ta och lägga dessa åt sidan när man ska försöka vila upp sig, men det är lättare sagt än gjort. Samtidigt kan det vara ganska underhållande och avslappnade att kolla igenom alla flöden utan press från att man borde gå till gymmet eller ge sig ut i löpspåret – eller göra något annat viktigt för den delen.

Återhämtning och vila kan se på flera olika sätt, och det viktigaste är att man hittar ett sätt som passar en själv.

 

 

Inga kommentarer

Träning, friskt luft och bra sömn

2018-04-06 10:48:56 Allmänt

Dagarna rullar på som alltid. Jag har under 10 veckor gått efter ett stenhårt kost & träningshema och ser fina resultat redan. Efter två av höstens hårda månader i Alanya så förföll min fina sommarkropp och jag kände att en rivstart efter nyår skulle sitta fint. Sagt och gjort, nu har jag byggt upp fina ganska synliga muskler och fått ett bättre shape igen. Efter att jag dratt igång med kostschema, något kaloriunderskott det vill säga deff, så har jag känt att orken inte riktigt finns alla gånger. Visst, motivationen finns ofta och huvudet är starkare än kroppen ibland och forsar en till att utföra sin träning ändå, men när kroppen faktiskt inte orkar lyfta och gäspningar går genom luften får man ibland lugna tempot. Att jobba fulltid, ta hand om hushåll och köra pojkvännen till hans skola för att sedan gå så strikt och hårt på ett träningsschema som jag gjort tar mycket energi och ork. Det som fått lida mest är sömnen, tyvärr. Vilket är det viktigaste av allt! Att hinna allt är inte lätt… Visst, det är väl inget gentemot att ha häst tänker ni. Men man kan nog jämföra de båda lite. Likheter finns, tro mig. Dock kan man ju aldrig hoppa över hästen en dag, det kaaan man ju faktiskt med gymmet!

För att hålla mig enligt kost & träningsschema och för att bibehålla kurvan när jag vill utöka matintaget på kostens front, och öka vikter ännu mer på gymmet tänker jag fokusera på mer normal vardagsmotion. När snön äntligen försvinner (om den någonsin gör det) så kommer jag nyttja naturen som alltid och ta långa sköna PW’s som friskar upp kropp & hjärna! Bra luft är en viktig faktor, det räcker att jag håller mig på jobbet en hel dag så blir jag trött i huvudet. Ett nytt ventilationssystem hade inte skadat, jag tror tyvärr att många olika sorters varuhus har lite sämre luft.

Som alltid, man mår så mycket bättre av träning! Mer som mindre:-)

2 kommentarer

GHS 2018

2018-02-23 17:59:18 Allmänt

Hej på er! I år befinner jag mig på eurohorse tillsammans med mina pinglor hos Espayo Equestrian! Kika förbi om ni är ute efter snygga saker från Cavalleria Toscana, Kask eller Animo te x! 

Inga kommentarer

En liten uppdatering om livet

2017-10-16 18:35:34 Allmänt

Jag vet inte riktigt hur jag ska börja. Förr i tiden var det alltid så lätt att öppna ett nytt inlägg, skriva så att fingrarna blöder och ha ett inlägg klart inom 10 minuter. Nu tar det mig en evighet att ens veta hur man skriver en mening. Dels för att jag tappat ett grundligt bra svenskt språk som jag hade innan, och dels för att jag helt enkelt inte vet hur man bloggar eller skriver ett bra inlägg längre. Hur som haver, jag tänkte ge er trogna läsare som helt otroligt nog fortfarande kikar in på min blogg då och då en liten uppdatering!

Livet går ju vidare, oavsett om inte bloggen gjort detsamma. Mycket händer längst vägen, och snart är vi inne på 2018 vilket är helt galet. Jag har varit ganska stabilt i Sverige sedan slutet av Oktober förra året. Eller ja, stabilt och stabilt, om man jämför sedan tidigare då jag bott mestadels i Turkiet.

Efter att jag & pojkvännen valt att flytta till Sverige för en säkrare och bättre framtid, och för stunden väntar på uppehållstillstånd för honom så har jag spenderat det sista året mer i Sverige än utomlands. Jag arbetar på Rusta, vilket är skitkul. Något helt annorlunda jämförelsevis med hästjobben och entertainer-jobb. Självklart har jag hunnit med runt 3 månader totalt i år i Turkiet också, det ska jag inte putta under stolen. Det är ett måste om jag ska klara av att ens vara på distans från både pojkvännen och från Turkiet. Det är svårt att klara sig utan både kärlek & värme… Vi är på slutspurten av 15 månaders väntan på uppehållstillståndet och snart är vi redo att starta livet tillsammans här hemma i Sverige!

På hästfronten står det ganska still. Dock så har jag ju Mingmang 12 minuters bilväg bort, så självklart har jag hjälpt till med honom då och då. Häst-abstinens är ju en självklarhet. En gång hästtjej, alltid hästjej, you know.

Utöver detta så tränar jag en hel del, och har utvecklats massvis som människa! Jag måste påstå att jag är ganska fit nu, i alla fall om man jämför med innan… herregud. Man lär sig med åren! Gymmet är en av favoritplatserna, men jag uppskattar även att ta en PW eller springtur ut i naturen. Det gör så mycket för humöret och för att må bra, att hålla igång. Framförallt nu när inte ridningen finns med i vardagen längre. Skall dock inte undanskymmas att jag äter mängder med onyttigheter men försöker också att äta sunt med vett & ettikett, om någon får för sig att jag går på extrema dieter, haha. Kombinationer är det viktiga! Mitt mål är att kunna äta allt, vad jag känner för, men fortfarande må bra och hålla min kropp frisk och fräsch. Hoppas ni som fortfarande kikar in blir glada över en liten update. Ni är så fina! Kram

4 kommentarer

Resa bekvämt

2017-10-11 12:03:54 Allmänt

Transportmedel tänkte jag snacka om i detta inlägg.

Alla gånger i veckan föredrar jag en bussresa framför en tågresa. Det är ganska naturligt för mig. Visst kan jag åka tåg, men jag tycker att det är lite skrämmande. Får för mig att tåget skulle spåra eller liknande i hög hastighet… Dumma tankar! Men det är ändå ett stort skäl till att jag valde att skriva texten med ett bussbolag. Så jag föredrar verkligen att åka buss.

Jag är van att pendla till Norge med buss då jag i princip pendlar till & från Turkiet från Oslo Airport. Även då jag och pojkvännen gjort långa resor i Turkiet eller charterresor så har buss varit förstahandsvalet. Det är alltid skönt att sitta på fräscha mjuka bussar, som nu för tiden har allt man behöver. Uttag, internet & toalett bland annat. Rymligheten tycker jag också är okej. Sen är ju inte jag megastor, men ändå. Allra längsta som jag personligen åkt i bussväg är 6 timmar om jag inte misstar mig. Det var faktiskt inga problem överhuvudtaget. En flygresa för mig tar oftast mer än 13-14 timmar eftersom att jag väljer de billiga biljetterna med mellanlandningar och väntan. Så sure, bussresor är tacksamma och känns supersnabba.

Är man ett större sällskap som ska någonstans så finns det alternativ att hyra både hela bussar men också mindre shuttle-bussar. Fotbollslag, bröllops-gäster eller whatever. Det är smidigt att möjligheterna finns!

Inga kommentarerHej!

Välkommen till en av Sveriges fd största hästbloggar som drivs av mig, Sofia Genne. 23 årig tjej med rötter från Kosovo, född och uppvuxen i Sverige men som tillbringar mestadels av åren utomlands. Bland annat Turkiet där min pojkvän bor.

Som du kanske förstått så är jag en hästtjej från rötterna, och har ägt 4 ponnyer genom åren. Tävlat ponnydressyr på nationell/elitnivå med D-ponnyn Mahjong. Startat hoppning upp till och med LA ponny 110 häst. Jag fick under slutet av 2011 och hela 2012 rida och tävla Ming Mang R, en storhäst f. 05. Vi klickade fort och tog oss från LA-nivå till vinst i MSV:B 2 under några fantastiska månader.

KONTAKTA MIG?
[email protected]Follow on Bloglovin Bloggparaden blogglista.se